Certified Security Profiler CSP

Crimineel en ongewenst gedrag is voorspelbaar, maar hoe kunnen we dit in ons voordeel laten werken? Wij leiden u graag op tot Certified Security Profiler CSP ®

De meeste criminele handelingen blijken goed voorspelbaar te zijn. Een insluiper heeft bepaalde gedragseigenschappen die hij nu eenmaal niet kan verhullen voor de buitenwereld, dat geldt vaak ook voor een terrorist. Maar ook zijn werkwijze kan heel goed lijken op die van anderen of op die van een eerdere aanval van hem.

Zelfs de handelingen voor een terroristische daad zijn in de meeste gevallen heel goed te voorspellen.

Zorg dat dit gedrag vroegtijdig herkend wordt door uw beveiligers en front office personeel en u voorkomt wellicht veel narigheid voor uw evenement of organisatie.

 

Predictive Profiling

Predictive Profiling is richt zich, door middel van een unieke benadering, op de tegenstander en zijn werkwijze. U kunt deze methodiek toepassen bij evenementen en het entreemanagement van gebouwen, maar ook in de openbare omgeving.

Met behulp van Predictive Profiling kunnen we voorbereidende criminele of terroristische handelingen herkennen en met de juiste vervolgstappen al vroegtijdig elimineren. Waar we tot nu toe gewend zijn om reactief te beveiligen en te controleren, worden met proactief beveiligen door Predictive Profiling daadwerkelijk incidenten voorkomen. Hierdoor kunt u veel ellende en zelfs kosten besparen.

We kunnen het verschil tussen traditioneel beveiligen en Predictive Profilen het beste aan de hand van de Crime Planning Circle laten zien.

crime planning circle, traditioneel beveiligen, traditional, predictive profiling, cocoon, CSP, beveiliger  crime planning circle, traditioneel beveiligen, traditional, predictive profiling, cocoon, CSP, beveiliger

In het eerste model van de Criminele Planning Cirkel is te zien dat bij traditioneel beveiligen het ongewenste gedrag uitsluitend tijdens de uitvoering te herkennen is maar veelal zijn we dan al vrij laat om actie te ondernemen. Het tweede model maakt duidelijk dat ongewenst gedrag op verschillende momenten in het proces op kan vallen. Als we dan actie ondernemen is de kans dus veel groter dat we een aanval zonder al te veel problemen kunnen elimineren. Nog los van het feit dat kwaadwillenden dit uiterst ongemakkelijk zullen vinden en wellicht een ander doelwit zullen uitkiezen.

Meer informatie over de inhoud van deze managementopleiding, de kosten of bijvoorbeeld de mogelijkheden voor een in-company traject?

Wij leiden op tot Certified Security Profiler CSP ®

Bel of email ons en wij helpen u meteen op weg.

 

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De opleiding Certified Security Profiler CSP ® is een managementopleiding waarin de randvoorwaarden worden behandeld om proactief beveiligen binnen een object mogelijk te maken. Deze opleiding is dus bij uitstek geschikt voor managers en leidinggevenden die belast zijn met de beveiliging en veiligheid van een object, een evenement of een terrein/gebied.

 

Duur van de opleiding

De opleiding duurt 4 dagen (1 dag per week).
De lessen beginnen om 09:00 uur en duren tot 16:00 uur.

De opleiding is erg intensief en bestaat uit zowel theorie als praktijkonderdelen.

 

Leerdoelen Certified Security Profiler CSP

1. Na de opleiding bent u in staat om het proactieve beveiligingsproces binnen uw organisatie te implementeren.
2. U bent in staat om, aan de hand van een dreigingsanalyse, de modus operandi voor uw organisatie te definiëren.
3. U kunt proactieve procedures ontwikkelen en toepassen

Na implementatie zijn de beveiligingsmedewerkers binnen de organisatie in staat om een dreigingsassessment uit te voeren, waardoor vroegtijdig dreigingen worden herkend, en actie wordt ondernomen tegen de dreiging.

 

Diploma​ en certificering CSP ®

Met het Diploma Predictive Profiling heeft u voldoende bagage om aan de slag te gaan met de praktijkopdracht welke afgenomen wordt door de examencommissie van de European Security Intelligence Foundation (ESIF). Na afronding van de praktijkopdracht kunt u zich inschrijven in het Register Certified Security Profiler (CSP ®) van de Stichting N’Lloyd. Cursisten die de praktijk opdracht gaan doen, kunnen tijdens het traject rekenen op de professionele begeleiding van onze docenten.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om u intensief te laten begeleiden met de praktijkopdracht door u in te schrijven voor de praktijkopleiding CSP ®.

Bel of email ons en wij helpen u meteen op weg.

​Kosten en inschrijving

De kosten voor deze managementopleiding bedragen € 2.495,- excl. BTW
Dit is inclusief theorie examen, syllabus, het E-book “Proactief Beveiligen” een verzorgde lunch en uiteraard koffie & thee.

Bel of email ons en wij helpen u meteen op weg.

Bekijk onze opleidingskalender voor onze open inschrijvingen.

esif, european security intelligence foundation, cocoon, csp, certified security profiler, predictive profilen

European Security Intelligence Foundation